• Olej kokosowy 540 ml

34.00
szt. Do przechowalni
Koszt dostawy od 12
Odbiór osobisty - Legionowo 0
Odbiór osobisty - Jabłonna 0
Odbiór osobisty - Warszawa Targówek 0
Odbiór osobisty - Legionowo 0
Odbiór osobisty - Jabłonna 0
Odbiór osobisty - Warszawa Targówek 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 15

Zamówienie tel: 606 567 567, 696 060 600

Zostaw telefon

Olej kokosowy o przyjemnym zapachu i delikatnym smaku, tłoczony na zimno, nierafinowany. Nieoczyszczony bez dodatków chemicznych i konserwantów. Wytłoczony z naturalnej kopry kokosowej.

Spożywanie oleju kokosowego pozwala na szybkie uzupełnienie energii niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania mózgu i całego organizmu. Jest naturalnym lekiem, który wspomaga choroby układu krążenia, zakażeń bakteryjnych, wirusowych oraz grzybiczych, miażdżycy i nawet zmian skórnych.
Zawiera wiele cennych składników takich jak witaminy B2, B6, witaminę C, E, kwas foliowy, potas, żelazo, fosfor, wapń, magnez, jod czy kwas laurynowy.

Olej kokosowy ceniony za wszechstronne właściwości. A oto kilka z nich:

  • Olej z kokosa jest tłuszczem spożywczym, idealnym do smażenia, nie powodujący przyrostu tkanki tłuszczowej. Szybko przetwarza się w energię. Daje uczucie sytości, przez co łatwiej powstrzymać się przed podjadaniem między posiłkami. Ze względu na te właściwości, osoby odchudzające się jak również sportowcy, decydują się na jego wybór. Przyspiesza przemianę materii i ogranicza poziom złego cholesterolu we krwi.
  • Pomaga eliminować bakterie, wirusy i grzyby. Ważny w zwalczaniu próchnicy i infekcji jamy ustnej. Doskonale radzi sobie również w pokonaniu gronkowca złocistego oraz w walce z grzybicą stóp.
  • Pomaga w walce z cukrzycą, regulując stężenie cukru we krwi.
  • Olej podnosi poziom dobrego cholesterolu we krwi i jednocześnie zmniejsza ilość złego cholesterolu. Jego codzienne spożywanie zapewnia również lepszą krzepliwość krwi.
  • Korzystnie działa na schorzenia układu pokarmowego, przewlekłą biegunkę czy alergie pokarmowe.
  • Ponadto wprowadzając olej kokosowy na stałe do swojej diety można skutecznie ograniczyć ryzyko zachorowania na choroby serca i układu krwionośnego. Wspiera układ odpornościowy organizmu.

Nierafinowany olej kokosowy ma szerokie zastosowanie również w kosmetyce. Mieszczący się w jednym słoiczku zastąpi wiele kosmetyków i zaoszczędzi miejsce na półce.

  • Olej kokosowy hamuje proces starzenia się skóry. Nawilża i odżywia ciało. Ponadto wygładza i łagodzi podrażnienia. Świetnie się sprawdza jako balsam do ciała – szczególnie do przesuszonej skóry.
  • Przyspiesza gojenie ran oraz niweluje widoczność blizn i rozstępów. Ponadto chroni przed szkodliwymi promieniami UV oraz łagodzi stany zapalne.
  • Naturalny płyn do demakijażu.
  • Pomaga w walce z trądzikiem, dzięki właściwościom antybakteryjnym i stanowi barierę ochronną dla skóry, np. chroni przed wiatrem i mrozem.
  • Świetnie sprawdza się jako naturalny zamiennik pasty do zębów. Zapobiega nie tylko próchnicy, ale też oczyszcza zęby z kamienia nazębnego, dzięki czemu stają się bielsze (recepta na nią https://olej-istny.pl/news/n/169/Propozycje).
  • Nawilża skórę i pomaga odbudować uszkodzoną tkankę dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych które są podstawowym budulcem naskórka. Smarowanie ciała olejem kokosowym łączy w sobie działanie profilaktyczne i redukuje rozstępy.
  • Odżywia włosy oraz zamyka łuski, dzięki czemu włosy stają się miękkie lśniące i zdrowe. Ponadto skutecznie zwalcza łupież.
  • Pielęgnuje stopy, regularne stosowanie pomaga pozbyć się problemów z potliwością i grzybicą stóp.
  • Olej kokosowy posłuży również jako baza do zrobienia samodzielnie antyperspirantu.


Ponadto świetnie się sprawdza jako środek pielęgnacyjny do mebli, które zabezpiecza i poleruje. Do konserwacji drewnianych desek do krojenia.
Olej kokosowy doskonale zastąpi masło w pieczeniu ciast lub smarowaniu pieczywa. Jest smakowitym dodatkiem do kawy.

Olej kokosowy w temperaturze do 25 st C występuje w postaci stałej, powyżej tej temperatury przechodzi w stan płynny. Olej w obu postaciach nadaje się do spożycia.

Jego termin przydatności to 12 miesięcy.

Olej kokosowy o przyjemnym zapachu i delikatnym smaku, tłoczony na zimno, nierafinowany. Nieoczyszczony bez dodatków chemicznych i konserwantów. Wytłoczony z naturalnej kopry kokosowej.

Pojemność: 570 ml

Skład: olej z kokosa

Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Kraj produkcji: Polska
Kraj pochodzenia składników: Indonezja

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 3609 kJ/862 kcal
Tłuszcze: 100 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 94 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 1 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Olej kokosowy w temperaturze do 25 st C występuje w postaci stałej, powyżej tej temperaturze przechodzi w stan płynny. W obu postaciach nadaje się do spożycia.

Jego termin przydatności to 12 miesięcy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Obsługa
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie