
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Olej rzepakowy Olej-Istny 250 ml

Wysyłka w ciągu | natychmiast |
Cena przesyłki | 12 |
Zamówienie tel: 696 060 600
Zostaw telefon |
Olej rzepakowy ma znacznie większą ilość kwasów omega-3 niż oliwa. Przewyższa ją również ze względu na optymalną dla człowieka proporcję kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3, która wynosi 2:1. Ma duży wpływ na działanie mózgu, przeciwdziała miażdżycy i zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia zawału.
Działanie oleju rzepakowego:
- usprawnia pracę układu sercowo-naczyniowego,
- obniża poziom złego, a podnosi poziom dobrego cholesterolu,
- reguluje metabolizm,
- zapobiega cukrzycy i chorobom serca,
- działa antyoksydacyjnie,
- wzmacnia układ odpornościowy,
- uszczelnia płaszcz lipidowy skóry,
- przeciwdziała tworzeniu się kamieni żółciowych,
- pomaga pokonać zgagę i inne dolegliwości trawienne.
Świetnie się nadaje jako kosmetyk. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, beta-karotenu i witaminy E wspaniale uelastyczni i nawilży skórę.
Warto dodać go do balsamu, wetrzeć w suchą skórę dłoni, przesuszone kolana i łokcie lub wykorzystać jako olej bazowy do masażu całego ciała.
Nie powinien być wykorzystywany do smażenia.
Olej spożywaj wyłącznie na zimno. Do surówek, sałatek czy past. Wystarczy 1-4 łyżek dziennie.
Musi być przechowywany w lodówce.
Jego termin przydatności to 6 miesięcy.
Olej rzepakowy powstaje ze świeżych ziaren. Tłoczony na zimno, nierafinowany, w pełni naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów czy sztucznych barwników, dzięki temu zachowuje wszystkie znajdujące się w ziarnach składniki odżywcze. Ma naturalny smak i aromat.
Olej rzepakowy ma znacznie większą ilość kwasów omega-3 niż oliwa. Przewyższa ją również ze względu na optymalną dla człowieka proporcję kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3, która wynosi 2:1.
Składniki:
100% oleju z rzepaku
Przechowywać w temperaturze 5-10 °C.
Chronić przed światłem.
Może wytrącić się naturalny osad.
Pochodzenie surowca: Polska
Wyprodukowano w Polsce.
Pojemność: 250 ml
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna:
3700 kJ/900 kcal
Tłuszcze: 100 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 60 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 30 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Nie powinien być wykorzystywany do smażenia.
Olej spożywaj wyłącznie na zimno. Do surówek, sałatek czy past. Wystarczy 1-4 łyżek dziennie.
Musi być przechowywany w lodówce.
Termin przydatności to 6 miesięcy.