• Olej rzepakowy Olej-Istny 500 ml

26.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu natychmiast
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty Marki 0
Odbiór osobisty - Warszawa Białołęka 0
Odbiór osobisty - Legionowo 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 15
Paczkomaty InPost-pobranie 18
Kurier-pobranie 18

Zamówienie tel: 696 060 600

Zostaw telefon
Olej rzepakowy powstaje ze świeżych ziaren. Tłoczony na zimno, nierafinowany, w pełni naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów czy sztucznych barwników, dzięki temu zachowuje wszystkie znajdujące się w ziarnach składniki odżywcze. Ma naturalny smak i aromat.

Olej rzepakowy ma znacznie większą ilość kwasów omega-3 niż oliwa. Przewyższa ją również ze względu na optymalną dla człowieka proporcję kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3, która wynosi 2:1. Ma duży wpływ na działanie mózgu, przeciwdziała miażdżycy i zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia zawału.

Działanie oleju rzepakowego:

  • usprawnia pracę układu sercowo-naczyniowego,
  • obniża poziom złego, a podnosi poziom dobrego cholesterolu, 
  • reguluje metabolizm, 
  • zapobiega cukrzycy i chorobom serca, 
  • działa antyoksydacyjnie, 
  • wzmacnia układ odpornościowy,
  • uszczelnia płaszcz lipidowy skóry, 
  • przeciwdziała tworzeniu się kamieni żółciowych,
  • pomaga pokonać zgagę i inne dolegliwości trawienne.

Świetnie się nadaje jako kosmetyk. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych, beta-karotenu i witaminy E wspaniale uelastyczni i nawilży skórę.

Warto dodać go do balsamu, wetrzeć w suchą skórę dłoni, przesuszone kolana i łokcie lub wykorzystać jako olej bazowy do masażu całego ciała.

Nie powinien być wykorzystywany do smażenia.
Olej spożywaj wyłącznie na zimno. Do surówek, sałatek czy past. Wystarczy 1-4 łyżek dziennie.
Musi być przechowywany w lodówce.
Jego termin przydatności to 6 miesięcy.

Olej rzepakowy powstaje ze świeżych ziaren. Tłoczony na zimno, nierafinowany, w pełni naturalny, bez sztucznych dodatków, konserwantów czy sztucznych barwników, dzięki temu zachowuje wszystkie znajdujące się w ziarnach składniki odżywcze. Ma naturalny smak i aromat.
Olej rzepakowy ma znacznie większą ilość kwasów omega-3 niż oliwa. Przewyższa ją również ze względu na optymalną dla człowieka proporcję kwasów tłuszczowych omega-6 do omega-3, która wynosi 2:1.

Składniki:
100% oleju z rzepaku

Przechowywać w temperaturze 5-10 °C.
Chronić przed światłem.
Może wytrącić się naturalny osad.

Pochodzenie surowca: Polska
Wyprodukowano w Polsce.

Pojemność: 500 ml

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna:
3700 kJ/900 kcal
Tłuszcze: 100 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 60 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 30 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Nie powinien być wykorzystywany do smażenia.
Olej spożywaj wyłącznie na zimno. Do surówek, sałatek czy past. Wystarczy 1-4 łyżek dziennie.
Musi być przechowywany w lodówce.

Termin przydatności to 6 miesięcy.

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie