• Olej słonecznikowy 250 ml

17.00
szt. Do przechowalni
Koszt dostawy od 12
Odbiór osobisty - Legionowo 0
Odbiór osobisty - Jabłonna 0
Odbiór osobisty - Warszawa Targówek 0
Odbiór osobisty - Legionowo 0
Odbiór osobisty - Jabłonna 0
Odbiór osobisty - Warszawa Targówek 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 15

Zamówienie tel: 606 567 567, 696 060 600

Zostaw telefon

Olej słonecznikowy powstaje ze świeżych ziaren. Tłoczony na zimno, nierafinowany, w pełni naturalny, dzięki temu zachowuje wszystkie znajdujące się w ziarnach składniki odżywcze. Ma intensywny zapach ziaren słonecznika i ciemnożółtą barwę.

Olej słonecznikowy warto spożywać, ponieważ:

  • Zawiera dużo białka, kwas linolowy, lecytynę, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz tryptofan, który podnosi wytwarzanie serotoniny.
  • Jest bogatym źródłem witamin A, E, niektórych witamin z grupy B, PP oraz minerałów wapna, magnezu, selenu, żelaza, potasu, cynku i miedzi.
  • Nawilża błony śluzowe i stymuluje pracę gruczołów łojowych.
  • Działając moczopędnie wpływa pozytywnie na funkcjonowanie nerek i nadnerczy. Likwiduje stany zapalne układu moczowego, pomaga w leczeniu schorzeń prostaty.
  • Wpływa łagodząco na bóle reumatyczne.

.....i stosować jako kosmetyk. Dzięki wysokiej zawartości witaminy E, olej słonecznikowy jest największym sprzymierzeńcem zdrowej i pięknej skóry.

  • wzmacnia i uszczelnia płaszcz lipidowy skóry,
  • spowalnia procesy starzenia się skóry,
  • przeciwdziała ekspansji wolnych rodników,
  • odżywia naskórek, chroni go przed szkodliwym działaniem promieni UV,
  • pomaga likwidować stany zapalne skóry (rumień, obrzęki powodowane oparzeniami słonecznymi),
  • zwiększa zdolność skóry do wiązania wody, uelastycznia ją i wyrównuje przebarwienia.

Spożywając olej słonecznikowy wzmocnisz układ odpornościowy, a tym samym poprawisz zdolności do zwalczania przeziębień i innych infekcji.

Płukanie ust olejem skutecznie zwalcza wiele schorzeń jamy ustnej. Hamując wzrost bakterii pomaga w utrzymaniu higieny jamy ustnej. Zapobiega krwawieniu dziąseł. Oczyszcza organizm, eliminując z niego toksyny.


Pamiętaj, aby nie używać oleju słonecznikowego do smażenia. Warto dodawać go do past, sosów, majonezów, surówek, sałatek, do dań z makaronu czy kaszy oraz do pieczywa.

Olej słonecznikowy rozlewany jest do szklanych, ciemnych butelek i przechowywany w odpowiedniej temperaturze (do 10 st C). To gwarantuje najwyższą jakość oleju oraz zachowanie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej nie lubi ciepła, światła oraz tlenu dlatego też szczelnie go zamykamy, schładzamy, po czym wysyłamy w opakowaniu termoizolacyjnym, chroniącym również przed światłem. Tylko świeży i nieutleniony olej słonecznikowy przechowywany w odpowiednich warunkach posiada właściwości zdrowotne.
Jedna łyżka stołowa dziennie wystarczy, aby wzmocnić odporność, obniżyć poziom cholesterolu, dostarczyć sobie antyutleniaczy i uelastycznić skórę.

Jego termin przydatności to 6 miesięcy.

Olej słonecznikowy powstaje ze świeżych ziaren. Tłoczony na zimno, nierafinowany, w pełni naturalny, dzięki temu zachowuje wszystkie znajdujące się w ziarnach składniki odżywcze. Ma intensywny zapach ziaren słonecznika i ciemnożółtą barwę.

Pojemność: 250 ml

Skład: olej z nasion słonecznika

Przechowywać w lodówce.
Chronić przed światłem.

Kraj produkcji: Polska
Kraj pochodzenia składników: Polska

Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna:
3700 kJ/900 kcal
Tłuszcze: 100 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 26 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 61 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Pamiętaj, aby nie używać oleju słonecznikowego do smażenia. Warto dodawać go do past, sosów, majonezów, surówek, sałatek, do dań z makaronu czy kaszy oraz do pieczywa.

Olej słonecznikowy rozlewany jest do szklanych, ciemnych butelek i przechowywany w odpowiedniej temperaturze (do 10 st C). To gwarantuje najwyższą jakość oleju oraz zachowanie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Olej nie lubi ciepła, światła oraz tlenu dlatego też szczelnie go zamykamy, schładzamy, po czym wysyłamy w opakowaniu termoizolacyjnym, chroniącym również przed światłem. Tylko świeży i nieutleniony olej słonecznikowy przechowywany w odpowiednich warunkach posiada właściwości zdrowotne.

Jedna łyżka stołowa dziennie wystarczy, aby wzmocnić odporność, obniżyć poziom cholesterolu, dostarczyć sobie antyutleniaczy i uelastycznić skórę.

Termin przydatności to 6 miesięcy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Obsługa
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie