Zakwasy naturalne – bogate źródło cennych probiotyków
Zakwasy naturalne powstają w wyniku fermentacji różnych rodzajów warzyw i owoców. W wyniku tego procesu bakterie przekształcają cukry i inne składniki odżywcze w kwas mlekowy i inne kwasy organiczne. Zakwasy naturalne są bogate w probiotyki, które wspierają zdrową mikroflorę jelitową. Regularne spożywanie zakwasów korzystnie wpływa na równowagę bakteryjną w przewodzie pokarmowym. Probiotyki wspierają funkcje układu immunologicznego, regulują procesy trawienne, oraz mogą poprawiać absorpcję składników odżywczych.
Zakwasy, czyli warzywna multiwitamina
Zakwasy naturalne stanowią smaczne i zdrowe źródło probiotyków. Nasze zakwasy to sposób na uzupełnienie diety w cenne składniki odżywcze. Są w 100% naturalne, wytwarzane z najwyższej jakości warzyw i zdrowe. Zakwasy można spożywać solo lub jako dodatek do innych potraw. Na przykład nasz zakwas buraczany to podstawowy składnik barszczu na zakwasie.
Wypróbuj nasze zakwasy naturalne i wprowadź zdrową suplementację do swojej diety!